30.4.2015 Maailman ensimmäinen RAMAN & FTIR-käsianalysaattori

Thermo Scientific julkisti maaliskuun alussa maailman ensimmäisen kädessä pidettävän kemikaalianalysaattorin, joka yhdistää RAMAN- ja FTIR-teknologiat samaan instrumenttiin. Tämä alle kahden kilon tehotyökalu tuo entistä nopeamman ja luotettavamman tunnistuksen kentälle tarvitsijoiden käyttöön, oli sitten kyse räjähteistä, huumeista tai muista vaarallisista kemikaaleista.

RAMAN-teknologialla ja Geminin fleksivarrella voi mitata ahtaistakin paikoista läpinäkyvien tai läpikuultavien astioiden läpi koskematta itse analysoitavaan aineeseen. Tummempien fuoresenssiä häiritsevästi tuottavien aineiden tunnistuksen voi tehdä laitteen moottoroidulla FTIR-mittauspäällä. Mittauspää puristaa näytteen halutulla voimakkuudella ja FTIR scan delay -ominaisuus antaa mahdollisuuden siirtyä itse turvallisen etäisyyden päähän ennen mahdollisen räjähteen puristusta ja mittausta.

Geminissä on uusi suurempi käsineilläkin toimiva kosketusnäyttö, opastava käyttöliittymä ja käyttäjäprofiilien määritysmahdollisuus, mikä yhdessä nopean prosessorin kanssa tekee mittauksista helppoja ja nopeita. Laitteen kirjastossa on noin 16000 ainetta ja käyttäjän omat kirjastot ovat yhteensopivia Thermo Scientificin FirstDefender ja TruDefender analysaattoreiden käyttäjän kirjastoihin.

Gemini tuodaan nähtäväksi ja kokeiltavaksi Suomeen 18-21.5 NBC 2015 -symposiumin yhteydessä. Thermo Scientificin lehdistötiedotteen voi lukea tästä: http://www.thermoscientific.com/en/about-us/news/new-handheld-analyzer-combines-ftir-and-raman-for-military--expl.html ja laitteen esite sekä muita lisätietoja löytyy sivultamme kemikaalianalysaattorit.