1.3.2017 Taloyhtiöiden kameravalvonta

Nyt on taas se aika vuodesta, jolloin kannattaa harkita, olisiko kameravalvonnasta hyötyä taloyhtiön yhteisillä alueilla. Valvonta ehkäisisi ennalta murtoja ja ilkivaltaa ja paljastaisi syntyneiden vahinkojen syyt sisäänkäynneillä, varastotiloissa, autohalleissa, parkkipaikoilla, pyörätelineillä ja muulla piha-alueella. Videoklipit tapahtumista auttaisivat poliisia saamaan vahinkojen aiheuttajat vastuuseen.

Vaikka asiaa ei olisi vielä riittävästi pohdittu, kevään yhtiökokouksissa kannattaa valtuuttaa hallitus tarvittaessa hankkimaan tallentava kameravalvonta taloyhtiön yhteisille alueille. Tällöin voidaan edetä helpommin halutun aikataulun mukaan. Asia vaatii yhtiökokouksen luvan, joten valvonnan tullessa ajankohtaiseksi, pitää muuten järjestää ylimääräinen yhtiökokous tai odottaa seuraavan vuoden kokousta.

Tecnex Oy toimittaa edullisia mutta laadukkaita kameravalvontaratkaisuja erityisesti taloyhtiöille avaimet käteen -periaatteella. Isännöitsijän tai hallituksen ei tarvitse perehtyä tarkasti alan vaatimuksiin tai järjestelmän yksityiskohtiin, vaan riittää, että sopiva valvontataso ja sen kustannukset käydään yhdessä läpi, minkä jälkeen Tecnex toteuttaa taloyhtiölle sopivan järjestelmän dokumentoituna toimintakunnossa varoituksineen ja rekisteriselosteineen ja voi huolehtia haluttaessa myös sen ylläpidosta. Tecnex myös neuvoo ja kouluttaa taloyhtiön avainhenkilöitä hankkeen aikana.